ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΒΑΤΣΟ

Πάντα κοντά στη γυναίκα

Ο Χρήστος Ιαβάτσο αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002. Πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά και στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου και απέκτησε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της αντίστοιχης ειδικότητας το 2011.

Τον Φεβρουάριο του 2010 ορκίστηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών , αφού ολοκλήρωσε και παρουσίασε την διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Προδιαθεσικοί παράγοντες πρόωρου τοκετού στο αμνιακό υγρό δευτέρου τριμήνου κύησης» και του απονεμήθηκε ο βαθμός «Άριστα».

To 2010 ολοκλήρωσε και την παρακολούθηση του Μεταπτυχιακού προγράμματος - Master of Science (MSc): «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή» στη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο εκπονώντας με βαθμό «Άριστα» τη μεταπτυχιακή εργασία με θέμα: «Χρήση ενδομητρικού δειγματολήπτη στη διαγνωστική προσέγγιση της μητρορραγίας».

Εργάσθηκε για 5 έτη σε έμμισθες θέσεις στον τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας σε Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Ειδικότερα εργάσθηκε στα Νοσοκομεία St Bartholomew Hospital (Λονδίνο), Royal Surrey County Hospital (Guildford), Christie Hospital (Μάντσεστερ), Northampton General Hospital (Northampton), St James Hospital (Δουβλίνο).

Κατά τη διάρκεια παραμονής του εκεί πραγματοποίησε 15μηνο fellowship στη ρομποτική χειρουργική στο Royal Surrey County Hospital (Guildford).

Ολοκλήρωσε 3μηνο fellowship στη χειρουργική γυναικείας πυέλου και λαπαροσκοπική χειρουργική στο St James Hospital (Δουβλίνο).

Ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Γυναικολογική Ογκολογία διάρκειας 27 μηνών στο Christie Hospital (Μάντσεστερ).

Ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Κυτταρομειωτική Χειρουργική - HIPEC διάρκειας 24 μηνών στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (ESPSO accreditation)

Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια ως ομιλητής ή εκπαιδευτής. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο σε ξένα ιατρικά περιοδικά και εκδοτικούς οίκους.

Πραγματοποιεί πολύπλοκες γυναικολογικές επεμβάσεις με ανοικτή, λαπαροσκοπική ή ρομποτική προσέγγιση σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και κατευθυντήριες οδηγίες.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Επιστημονικό έργο

Συγγραφή Βιβλίων

Μέλος επιστημονικών εταιρειών

2002

Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποφοίτησε με επιτυχία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
2009

Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ορκίστηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών , αφού ολοκλήρωσε και παρουσίασε την διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Προδιαθεσικοί παράγοντες πρόωρου τοκετού στο αμνιακό υγρό δευτέρου τριμήνου κύησης»
2010

Master of Science (MSc)

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα - Master of Science (MSc): «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή»
2011

Τίτλος Ειδικότητας Μαιευτικής Γυναικολογίας

Πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά και στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου
2012

Εργασία στο Εξωτερικό

Εργάσθηκε για 5 έτη σε έμμισθες θέσεις στον τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας σε Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας
2013

Fellowship Ρομποτικής

Fellowship στη ρομποτική χειρουργική στο Royal Surrey County Hospital (Guildford).
2014

Fellowship Λαπαροσκόπησης

Fellowship στη χειρουργική γυναικείας πυέλου και λαπαροσκοπική χειρουργική στο St James Hospital (Δουβλίνο).
2016

Τίτλος Εξειδίκευσης στη Γυναικολογική Ογκολογία

Πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Γυναικολογική Ογκολογία διάρκειας 27 μηνών στο Christie Hospital (Μάντσεστερ).
2020

Τίτλος εξειδίκευσης στη HIPEC

Επικοινωνήστε με τον ιατρό